Weekthema 4. Je zintuigen gebruiken voor coachend prestatiegedrag
maart 26, 2019
Mijn 3 V´s leiderschap met resultaat
juli 9, 2019
Toon alle

Hoe je alle zeilen bijzet na tegenslagen

Hoe je alle zeilen bijzet na tegenslagen

We hebben allemaal tegenslagen die direct of snel op te lossen zijn. Alleen wat doe je met tegenslagen die omvangrijk zijn en minder snel zijn op te lossen. Vaak zijn dit financiële tegenslagen die meer tijd vergen en daarmee ook inspelen op je mentaal en emotioneel vermogen. Waardoor stress, angst, tijdgebrek door harder werken en humeurig door emoties.

1. Lef en loslaten De eerste gezonde tegenprestatie is lef tonen en loslaten waar je geen directe invloed op hebt. Makkelijker gezegd dan gedaan zul je zeggen alleen is dit wel nodig om goede beslissingen te nemen met je hart. Zolang je emotioneel betrokken blijft zijn je hoofd en hart op de achtergrond en te ver weg. Waardoor de spiraal alleen maar naar beneden gaat.

2. De juiste aandacht Als je met je hoofd en je hart je gevoelens op de achtergrond hebt gezet dan is het tijd om te kijken waar je wel direct of indirect invloed op uit kunt oefenen om hier de juiste aandacht op te vestigen met een heel korte termijnplan. Dit moet uiteraard wel een uitdaging voor je zijn zodat de kans van slagen groot is.

3. Gebruik al je zintuigen Tijdens de uitwerking en uitvoering van het heel korte termijnplan gebruik je zoveel mogelijk je verschillende zintuigen om waar te nemen. Iedereen heeft voorkeur zintuigen en het is zeer de moeite waard om ook eens andere zintuigen te gebruiken zodat er nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan. Juist het waarnemen geeft rust waardoor richting en ruimte voor nieuw resultaat.

Comments are closed.