Hoe je alle zeilen bijzet na tegenslagen
juni 16, 2019
Veiligheid in Vrijheid
augustus 22, 2019
Toon alle

Mijn 3 V´s leiderschap met resultaat

Leiderschap is lef en loslaten en geen natuurlijke karaktertrek van iedere manager of leider. Daar staat tegenover dat het simpel te leren is omdat je eigen gedrag essentieel is met vertrouwen, veerkracht en verantwoordelijkheid. Wat mij betreft de 3 pijlers of 3 V´s van leiderschap met resultaat.

VERTROUWEN begint uiteraard met zelfvertrouwen door loslaten en lef te tonen met zacht als het kan en hard als het moet. Waarin het belangrijk is om mensen en medewerkers vertrouwen te geven voor het zelf ontdekken en ontwikkelen. Het is aan hen of ze kansen pakken en presteren.

VEERKRACHT tonen is voor veel leiders heel lastig. Want hoe ga je lef tonen en loslaten om met verschillende situaties en partijen om te gaan waar je geen of indirect invloed op hebt? Waarbij dan vaak ook emoties een grote rol spelen zoals angst, stress, boosheid, afleiding, vermijding of tijdgebrek.

VERANTWOORDELIJKHEID nemen is lef en loslaten met openstaan voor kritiek en jezelf kwetsbaar durven opstellen. En dat betekent ook verantwoordelijkheid nemen als je je team het vertrouwen hebt gegeven. Verantwoordelijk zijn is niet ver weg maar juist dichtbij met het woord nemen. Waardoor je respect afdwingt voor inspiratie, creatie en realisatie.

Wil je ook leiderschap ontdekken en ontwikkelen met mentaal emotionele kracht? Kom dan naar de speciale zomerkoers in september.

Comments are closed.