Mijn 3 V´s leiderschap met resultaat
juli 9, 2019
Toon alle

Veiligheid in Vrijheid

Telkens weer als ik veilig of veiligheid lees dan krijg ik gevoelens die rommelen en dwars liggen en juist onveilig voelen. Deze gevoelens zetten mij op slot in plaats van slim te handelen waardoor ik vrijheid zou voelen.

Wat is veiligheid voor jou? Dat je alles moet doen of aannemen wat jouw manager zegt? Hij moet juist mensen om zich heen hebben die hem of haa aan het denken en voelen zetten voor de juiste beslissingen.

Wat is veiligheid voor jou? Dat als je iets hebt meegemaakt dat je de deur dichtgooit zodat dit je niet meer overkomt? Dan belemmer je jezelf om juist dingen of zaken op een andere manier te doen met deze keer wel resultaat.

Wat is veiligheid voor jou? Blijven zitten waar je zit want je baan verdient goed. Met als gevolg dat je steeds meer met tegenzin je baan uitvoert, vage gezondheidsklachten krijgt en je ontwikkeling stagneert. Plezier en passie gaan samen met creatief denken en doen.

Vrijheid betekent voor mij dat je positief assertief kan zijn op je werk zodat je serieus genomen wordt door welke collega dan ook. Respect dwing je ook af en kan op verschillende manieren. Zoals je dat in de sport ook zo mooi kunt afdwingen door je eigen tactiek uit te voeren zonder klaagmuur.

Vrijheid betekent voor mij dat je leert van je fouten en hiermee weet om te gaan zodat je de volgende keer de juiste vragen stelt en weet te handelen voor of na een beslissing. Het maakt je bovendien creatief en je weet jezelf te sturen naar een positief resultaat.

Vrijheid betekent ook voor mij dat je in je werk keuzes moet maken voor blijvend plezier en passie. Ook als dit tijdelijk minder geld oplevert is er altijd een creatieve weg of manier. Wat hoeft niet, wat kan minder en wat doe je anders. Waar deuren sluiten gaan nieuwe deuren open.

Dan is er veiligheid in vrijheid zodat je weet om te gaan met alle situaties en gedrag. Met autonoom leiderschap zelfstandig en zelfsturend de leiding hebben over jezelf en je team met lef en loslaten.

Waardoor ontmoeting, ontdekking en ontwikkeling
Waardoor vertrouwen, veerkracht en verantwoordelijkheid
Waardoor richting met ruimte en resultaat.


Ontdek jezelf en neem verantwoordelijkheid met resultaat door

Comments are closed.