Merk jij al verschil?
januari 22, 2019
Weekthema 2. De 4 aandacht-stijlen naar prestatiegedrag
maart 12, 2019
Toon alle

Weekthema 1. Gezonde energie is super belangrijk

Weekthema 1. Gezonde energie: de energie sluipmoordenaars

Energie sluipmoordenaars krijgen steeds meer grip op ons leven en slaan steeds eerder toe waardoor jonge mensen al vage klachten ervaren.

Maar eerst zoals beloofd nog wat aanvullende informatie over de zeer belangrijke vitamine-bacterie B12 dat zit in dierlijke producten zoals zuivelproducten, vis, rundvlees, eieren en ook in noten. De B12 is verantwoordelijk voor opnames van gezonde vitaminen, mineralen en vetten. Bij gebrek aan deze vitamine-bacterie krijg je dus flinke onbalans in je darmen met als gevolg een darminfectie, duizeligheid, moeheid en andere onverklaarbare vage klachten die je energieniveau flink laten dalen.

Ook is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat parkinson en andere vormen van dementie ontstaan door te weinig B12. Voor ouderen dus belangrijk dat ze weten of ze voldoende binnen krijgen en anders elk jaar een B12 shot halen. Maar nog veel belangrijker is dat we preventief werken zodat we bewust bezig zijn met balans in onze darmflora. Waardoor we elke dag overwinnen in plaats van overleven. En dat geldt zeker voor managers, leiders en trainers die intensieve dagen maken.

Na onze energie startmotor B12 over naar de sluipmoordenaars die onze energie drastisch naar beneden halen met ernstige gevolgen. Deze sluipmoordenaars zijn suiker, gluten en lactose. Dat veel suiker slecht is weten we inmiddels wel. Maar dat ook het eten van veel fruitsoorten zoals druiven niet goed is door fruitsuiker of fructose is minder bekend. De sluipmoordenaars halen je snel uit balans waardoor stress, overgevoeligheid en vermijding omdat je de confrontatie niet aan wilt gaan. Je hoofdhersenen en darmhersenen staan met elkaar in verbinding en hebben dus ook invloed op elkaar.

Minder bekend is dat je voor lactose of melksuiker intolerant of allergisch kunt zijn met heel heftige gevolgen. Zoals recent hier aan de kust een 9-jarig Engels meisje dat toch een ijsje had gegeten en in shock toestand raakte en artsen voor haar leven vochten. Helaas, de volgende dag overleed zij doordat haar immuunsysteem deze allergie niet aankon. Ook verlammingsverschijnselen zijn gevolgen van sluipmoordenaars waar ons immuumsysteem steeds meer moeite mee heeft.

Wat meer bekend in de Westerse wereld is dat steeds meer mensen intolerant of allergisch zijn voor gluten. Dit is een eiwit dat in tarwe en gerst zit en wordt gebruikt in allerlei bakkers-producten en als verdikkingsmiddel in heel veel fabrieksvoedsel uit de supermarkt. En wat dacht je van bier met de bekende bierbuik door dit eiwit. Langzaam gaat je conditie en darmflora achteruit waardoor slechte opnames van vitaminen, mineralen en goede vetten zoals omega 3 en 6. Een dagelijkse stoelgang is dan ver te zoeken net zoals het bewustzijn dat er dan wat aan de hand is.

Of zoals Dalai Lama zo mooi zegt: de westerse wereld is druk met geld verdienen waardoor ze geen bewustzijn hebben en tijd nemen voor gezond voedsel. Ze worden langzaam zieker en zieker en hebben het geld hard nodig om weer gezond te worden. Daarna zijn ze angstig door terug te kijken naar het verleden en onzeker voor de toekomst waardoor ze niet in het hier en nu leven en genieten. Bij overlijden mag je wel stellen dat deze mensen geen leven hebben gehad. Wil je weekthema gezonde energie in zijn geheel nog teruglezen, kijk dan op mijn website.

Alle thema´s van leiden en leven met impact zijn ook live bij te wonen.

Weekthema 1. Gezonde energie: onze belangrijkste energiefactor

In de topsport zijn beheersing van de mentaal-emotionele vaardigheden bepalend om een topper te worden en op topniveau te blijven presteren. Dat is in de verkoop of sales niet anders. Zonder mentaal-emotionele vaardigheden blijf je hangen op een bepaald niveau met soms enkele uitschieters. De mentaal-emotionele vaardigheden komen voort uit je twee hersenen: de hoofdhersenen met je ratio en je buikhersenen met je darmen waar je gevoel zit. Wie heeft invloed op wie en communiceren ze ook met elkaar? Jaren geleden heb ik zelf de darm-hersenen ontdekt en inmiddels is dit ook wetenschappelijk bewezen en zijn er boeken over geschreven.

Waarom zijn de darm-hersenen zo belangrijk? Omdat ziektes in onze darmen ontstaan net zoals gezondheid en dus bepalend zijn voor gezonde energie. Een voorbeeld uit eigen ervaring: In 2012 had ik vage klachten zoals regelmatig struikelen, ergens tegenaan lopen, letterlijk een wazige blik voor mijn ogen en soms ook moeheid. Ik begreep niet hoe dit kon want ik was altijd in balans. Deze keer was het anders en logisch bekeken kon ik weleens ergens een tekort hebben.

Ik ging naar de huisarts met de vraag of hij kon meten waar mijn lichaam een ernstig tekort aan had. Dat kon door het afnemen van bloed en in het ziekenhuis alle bloedwaarden te laten meten. De uitslag was inderdaad balans in alle bloedwaarden op één na en dat was B12, de energiefactor. De 3 vragen die ik mijzelf stelden waren: 1. hoe los ik dit op? 2. hoe komt dit? En 3. hoe voorkom ik het in de toekomst?

De oplossing was een paar B12 shots in mijn billen zodat ik weer normaal in balans kon bewegen zonder duizelen, stoten en vallen. De B12 vitamine-bacterie zit in dierlijke producten zoals zuivelproducten, rundvlees, vis met makreel en sardines, eieren en noten. Zelf ben ik verder gaan zoeken op internet waar ik hele interessante informatie vond die ik donderdag met je deel.

Alle thema´s van leiden en leven met impact zijn ook live bij te wonen.

Weekthema 1. Gezonde energie: kost leiden energie of krijg je energie

Motoren en teams draaiende houden baart ons soms zorgen. Maar hoe zit het met je eigen motor? Heeft deze nog energie of heb je een stekker of zonnepaneeltje nodig? We vergeten vaak onze eigen energie die de startmotor van alles is om zowel jezelf als je team draaiende te houden.

Zoals in de sales waarin mentaal-emotionele vaardigheden belangrijk zijn om jezelf continu te verbeteren naar een hoger niveau. Zonder deze mentaal-emotionele vaardigheden blijf je op een bepaald niveau hangen met wellicht af en toe wat uitschieters. Zoals in de topsport deze mentaal-emotionele vaardigheden ook zeer belangrijk zijn.

Mentale prestaties hebben ook gezonde energie nodig in de vorm van voedzaam voedsel. Zodat je goed in je vel zit en minder snel moe wordt , irritatie of stress vertoont. Met krachtvoer dat bestaat uit verse groente en fruit, verse noten, vis, eieren, zaden, kruiden en de belangrijke goede vetten zoals olijfolie. Ook wel Mediterranees dieet genoemd. Dit Mediterranees dieet bestaat uit alle vitaminen, mineralen en vetten wat je nodig hebt om je geestelijk topfit te voelen. Voor gezond verstand met ratio en gezonde darmen waar de emoties zitten. Zodat je energierijk elke dag overwint in plaats van overleeft.

Alle thema´s van leiden en leven met impact zijn ook live bij te wonen.

Wat zijn onze energie sluipmoordenaars……
De belangrijkste energiefactor voor prestatiegedrag……
Kost leiden je energie of krijg je juist energie……

Comments are closed.