Weekthema 1. Gezonde energie is super belangrijk
maart 7, 2019
Weekthema 3. Maak jezelf beter weerbaar
maart 19, 2019
Toon alle

Weekthema 2. De 4 aandacht-stijlen naar prestatiegedrag

De 4 aandacht-stijlen naar prestatiegedrag

Focus en ook loslaten start met de vier aandachtstijlen die apart zijn te gebruiken, aanvullend en ook in verschillende combinaties. Gebruik je deze stijlen optimaal dan kun je goed schakelen zonder stress, afleiding en tijdgebrek. Waardoor leiden en leven je een stuk makkelijker afgaat en je eigen meerwaarde creëert. Dan is flow het logische gevolg.

De vier aandachtstijlen zijn smal intern en smal extern, breed intern en breed extern. Terwijl ik dit tik is mijn aandacht-stijl smal intern want ik kijk gericht op het scherm -smal- en mijn gedachten zijn in mijn hoofd wat ik wil tikken -intern-. Als Ik straks dit nalees is mijn aandacht small extern omdat ik nog steeds gericht ben op het scherm alleen zijn mijn gedachten nu ook op het scherm bij de tekst die ik nalees.

Met een klant aan de telefoon of in persoonlijk contact zijn alle aandachtstijlen denkbaar. Breed extern als ik relax in mijn stoel zit en rondom mij heen kijk met mijn aandacht of gehoor bij de klant door te luisteren. Breed intern als ik om mij heen kijk met mijn aandacht in mijn hoofd wat ik aan het vertellen ben. Smal intern of extern als ik naar één punt kijk zoals het beeldscherm of in de ogen van de klant terwijl ik aan het praten of luisteren ben.

Met sport als metafoor is dit de verklaring dat spitsen soms de bal niet afgeven aan een ander die wellicht er beter voor staat om te scoren. De spits kijkt misschien naar de ander maar is met zijn gedachten intern zijn goal aan het visualiseren. Vergelijkbaar met in gedachten of dromend over straat lopen of in de auto naar je werk rijden en opeens realiseren dat je er al bent.

Deze aandacht-stijlen zijn ook te gebruiken bij stress, tijdgebrek, afleiding en overfocus. Dit laatste wil zeggen dat je te graag wilt en daarom te gretig bent waardoor zaken of dingen niet het gewenste resultaat opleveren. Zelf zeg ik altijd waar te voor staat is uit balans. En bij tevreden zit de te eraan vast. En vaak tevreden zijn levert ook geen uitdaging meer op zodat je verslapt of niet alert bent.

Alle thema´s van leiden en leven met impact zijn ook live bij te wonen.

Het misverstand over focus

Het woord focus wordt te pas en te onpas gebruikt voor meer prestatiegedrag. Door het veelvuldig en onjuist gebruik in de verkoop en sales heeft focus weinig tot geen impact meer. Lees verder als je focus in de goede context wilt gebruiken met de juiste interpretatie voor impact.

Aandacht is richten op, concentratie is vastleggen en focus is vasthouden. Waarbij ik flow toevoeg met versterking. Vaak wordt er focus gezegd als er aandacht wordt bedoeld want voordat je focus hebt moet je eerst aandacht geven en in concentratie komen.

Ook zeg je pas achteraf dat je focus had. Een paar uur aandacht op een werkdag is geen focus maar een beetje concentratie. Je werd blijkbaar steeds afgeleid waardoor je telkens weer opnieuw moest beginnen met aandacht te richten zonder dat je het langdurig kon vastleggen voor concentratie en uiteindelijk vasthouden voor de gewenste focus.

Laat staan dat je bij gebrek aan focus van flow kunt spreken. Hiervan is alleen sprake als alle ingrediënten samenkomen en leidt naar prestatiegedrag met meer succes dan normaal het geval is. Je overtreft jezelf omdat je de juiste focus hebt (geen overfocus) met lef om zaken los te laten waardoor je in het hier en nu bent. Hierdoor trek je geluk naar je toe of je dwingt geluk af.

Terug naar het begin en dat is je aandacht richten op. Dit is de basis en in deze tijd heel belangrijk waar afleiding met Social Media de grootste boosdoener is. Er zijn vier aandachtstijlen die slechts enkele onder ons alle vier bezitten omdat de meeste mensen één bepaalde voorkeur aandachtstijl hebben.

Een voorbeeld met sport als metafoor: denk je dat bij voetbal een voorhoede speler, een middenvelder en een verdediger allemaal dezelfde aandacht-stijl hebben? Daarom is het fijn en handig om ze alle vier te weten en toe te passen in verschillende situaties voor succes. Hierover donderdag meer….

Alle thema´s van leiden en leven met impact zijn ook live bij te wonen.

De vier aandacht-stijlen naar prestatiegedrag…….
Het misverstand over focus…….

Comments are closed.