Dank voor je informatie-aanvraag Het ZONlicht

Lees eerst deze informatie over Het ZONlicht en beslis dan of je deelneemt/
Waarom ik je eerst meer wil vertellen over het ZONlicht heeft alles te maken met waarom. Zoals je al eerder hebt gelezen draait gezond leiderschap voor doelgericht en duurzaam resultaat om de vragen waarom en hoe. Omdat je dan de intrinsieke of interne motivatie krijgt om simpel, slim en snel aan de slag te gaan.

Jaren geleden had ik het idee om een besloten doelgroep te formeren die structureel relevante waarde krijgt van gezond leiderschap waarmee ze zelfbewust, ondernemend en natuurlijk praktijkgericht aan de slag gaan. Ik volg ook al jaren marketing professionals die altijd aangaven dat je eerst een mailinglijst moet opbouwen zodat mensen je beter leren kennen voordat ze zich aansluiten bij een besloten groep.

Ik wilde niet eigenwijs zijn of het wiel opnieuw uitvinden en ging aan de slag met de mailinglist om te kijken hoe dit nu werkt. En wat ik verwachtte gebeurde ook met het aantrekken van nieuwsgierige mensen in plaats van leergierige mensen. Nieuwsgierig en leergierig zijn voor mij twee verschillende dingen. Nieuwsgierig is willen weten zonder dat je er iets mee doet zoals na een cursus de map in de kast zetten en er niet meer naar omkijken of kennis toepassen in de praktijk. Leergierig is willen weten voor snelle toepassing om verder te komen, hogerop of meer resultaat.
Graag wil ik de laatste doelgroep, de leergierigen omdat dit ook aansluit bij mijzelf. Nu is leergierig uiteraard te algemeen en is het belangrijk om je doelgroep zo specifiek mogelijk te maken zodat de juiste personen jouw waarde willen hebben en er ook zo mee omgaan. Daar had ik nog een stap in te maken en dat werd leidinggevende prestatieprofessionals in services, sales en sport. Zij willen dagelijks resultaat zien en heb ook praktijkervaring met deze leidinggevenden en de branches.

Toen brak de gezondheidscrisis uit en had ik alle tijd om mijn waarde te perfectioneren en af te stemmen op de tijd. De zon is voor mij de kern van je eigen licht met het realiseren van de zon in jezelf met zelfbewust, ondernemend en natuurlijk gedrag. Dat zit ook in gezond leiderschap en heb bewust balans aangebracht met de integratie van de drie kernwaarden vitaliteit, creativiteit en mentaliteit die onlosmakelijk zijn verbonden met elkaar. Ja......gezond leiderschap is geboren met diversiteit in specialiteit en dat past precies bij mij en ook bij leidinggevende prestatieprofessionals die altijd doelgericht en duurzaam resultaat willen met weerstand, waarde en weerbaarheid.