Overwin met de 3 kernwaarden

Leiderschap en Leefstijl

© Getmoreperformance 2022

Dagelijks overwinnen doe je met balans van de kernwaarden vitaliteit, mentaliteit en creativiteit. Overwinnen wil zeggen dat je elke dag leert, evalueert en kennis met kracht toepast voor bewust balans naar betere vitaliteit, mentaliteit en creativiteit.

Waardoor je interne factoren optimaal functioneren voor doelgerichte en duurzame gezondheid, groei en geluk. Het gevolg is persoonlijkheid met passie en prestaties.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat heel veel mensen waaronder sporters, ondernemers en ook managers in organisaties vroeg of later afhaken door afhankelijkheid zoals druk, stress, energie- en tijdgebrek, ongezond leven met vage klachten, burn-out, verkeerd doorzettingsvermogen, onvermogen van leiderschap, samenwerking en gedragscommunicatie bij jezelf en ga zo maar door.

We besteden wel aandacht aan externe factoren zoals onszelf verzekeren voor elk wisse wasje en slaan de eigen verzekering van internal branding over. Totdat het echt fout gaat met helaas ook gevolgen voor gezin, familie en vrienden.

Als dit is wat je wilt.......geen aandacht voor bewust balans naar beter.......dan neem je een groot risico met je ziet wel waar het schip strandt. Dan kan ik je nu al vertellen dat je niet weet hoe je huidige staat is en niet weet hoe het voelt als je wel aandacht besteed aan vitaliteit, mentaliteit en creativiteit.

Als je het ziet of voelt als moeten, lees dan vooral niet verder want het gaat echt om willen. Dat is het woord dat je het inspirerend en belangrijk vindt om er meer van te weten en aan de slag te gaan ermee. Heb je nu geen tijd of energie dan heb je het juist nu heel hard nodig want bewust balans naar beter levert je tijd en energie op.


Wanneer is er vitaliteit?

Vitaliteit begint met kennis en de kracht van energierijk voedsel. Door hectiek, multitasken en hoge eisen wordt er veel van ons gevraagd en is het belangrijk dat je je interne factoren oftewel je internal branding goed op de rit hebt voor dagelijks overwinnen dat begint met voedsel en bewegen. De samenwerking van ons brein met onze darmen is hierbij cruciaal.

Onze darmen scheiden voedsel door de darmwand naar onze bloedbaan die bij voldoende beweging het transport verzorgt naar alle wezenlijke delen van ons lichaam. Het overtollige voedsel lozen we dagelijkse op de toiilet als we een goede stofwisseling hebben. Water zorgt voor de geleiding van dit proces en daarom belangrijk om dagelijks 1.5 liter water te drinken voor een goede stofwisseling.

Door een veeleisende tijd van organisaties en ook onszelf zien we duidelijk de leeftijd omlaag gaan dat het lichaam automatisch voor ons zorgt met snel herstel na een avondje doorzakken, veel werkuren maken of intensief sporten. Bewust aan de slag met je lichaam en voeding is geen overbodige luxe om niet afhankelijk te worden door vage gezondheidsklachten, structureel stress en druk , energie- en tijdgebrek of moeheid en slapeloosheid.


Wanneer is er mentaliteit?

Al lijkt mentaliteit een containerbegrip, ik heb er toch een definitie voor gevonden. Mijn definitie van mentaliteit is: 'Snel inzicht met situaties en gedrag doorgronden om snel je doel te bereiken met invloed van slimme interventies'.

Deze interventies liggen op het gebied van alle soorten leiderschap, samenwerking en gedragscommunicatie. Met mentaliteit lever je meestal meerwaarde zoals ex-topsporters dit ook doen in het bedrijfsleven.

Mentaliteit lever je met je interne factoren, van binnenuit. Met mentaliteit ervaar je vrijheid met vertrouwen, veerkracht en verantwoordelijkheid. Met mentaliteit heb je bewust balans naar steeds beter. En met mentaliteit heb je inspiratie, motivatie en activatie.
Wanneer is er creativiteit?

Creativiteit ontstaat spontaan als je bewust en enthousiast met één ding bezig bent en bewust rust neemt in je hoofd met een bijvoorbeeld een wandeling in de natuur. Het is in beide gevallen een optimale staat van bewustzijn waardoor er ruimte en rust is in je hoofd.

Creativiteit begint in je hoofd of het brein en ook gewoon door het doen met gevoel dat in je darmen zit. Je brein en darmen communiceren met elkaar en helaas luisteren de meeste mensen niet naar deze communicatie waardoor er ook veel creativiteit verloren gaat.

Creativiteit is er in vele vormen met het creëren en opmaken van voedsel, creatieve kunst maken met je handen of creatief zijn met muziek. Creatieve ideeën en concepten bedenken om nog maar te zwijgen van creatieve vormgeving. Het is een geweldige manier van communicatie dat snel meerwaarde geeft aan je persoonlijkheid.