Mijn visie

Prestatie-professionals die al 60 tot 90% op weg zijn om hun eigen doel, teamdoel of organisatiedoel te realiseren ondervinden bijna altijd wel tegenslag op het gebied van gezondheid of tegenslag/stagnatie door een interne of externe situatie.

Wat vaak wordt vergeten is dat hoe verder of hoger je komt als prestatie-professional hoe belangrijker details zijn om verder te komen. Dit betekent dat je niet doorgaat op dezelfde manier met een tandje er bovenop met harder werken. Het gaat om slimmer werken door een kleine verandering door te voeren op detailniveau zonder je belangrijke basis te verliezen.

Zelf ben ik in corona tijd meer aandacht gaan geven aan coaching op het vitale aspect om het echt in balans te brengen met mentale vaardigheden. Zonder vitaliteit ben je aan het overleven en leun je op je routine voor zolang het duurt. Mentaliteit kun je dan wel vergeten omdat je hiervoor energie nodig hebt om je uitdaging aan te gaan met mentale vaardigheden voor dagelijks Energiek Gezond Overwinnen.

Wat doe je bij regelmatig of aanhoudende vage gezondheids-klachten?

Negeren want het komt weer goed, een avond vroeg naar bed zodat je denkt weer fit op te staan. Of naar de dokter voor een pilletje of prikje want dat is lekker makkelijk want je bent verzekerd (afgezien van je eigen verplichte bijdrage).

Niets is wat het lijkt omdat vage gezondheidsklachten een oorsprong of bron hebben en het één is altijd het gevolg van het ander. Bijvoorbeeld stress met slecht slapen dat je niet aanpakt met medicijnen die alleen de symptomen aanpakken en niet de oorsprong of bron. Zonder aanpak van de bron kom je er niet vanaf.

Wil je afhankelijk zijn van externe factoren die jouw in de greep hebben en waar je wel degelijk invloed op hebt. Je hebt geen invloed op het natte Hollandse klimaat maar wel hoe jij hiermee omgaat om verkoudheid en virussen te voorkomen zodat je lekker in je vel blijft zitten.

Gratis checklist Energiek Gezond Overwinnen

Heb je een vraag?