Mijn balans

Bewust beter in balans is één van mijn motto’s die ik meer wekelijks dan dagelijks toepas. Er zijn van die dagen dat ik heel veel uren achter elkaar doorga omdat ik in een flow zit en dat voelt dan ook heel goed. Wat goed gaat en goed voelt niet onderbreken zeg ik altijd.

Als er focus is zonder flow voelt dit anders en heb ik meer rustmomenten nodig. Dan is voor mij een aangenaam rust-moment buiten wandelen of doe ik binnen pilatus oefeningen. Beweging in de natuur zonder te praten of beweging met intensieve spieroefeningen doet wonderen voor loslaten en het vrijkomen van creativiteit.

Eén dag per week helemaal voor mijzelf hanteer ik al jaren. Dan ben ik ook weer buiten in de natuur of in een historische c.q. moderne stad om architectuur vast te leggen. Een bezoek aan familie of vrienden komt minder vaak voor want als je de hele week met mensen omgaat, dan is minimaal één dag helemaal voor jezelf een geweldig genot. Ook ben ik blij met mijzelf waardoor ik heel goed alleen kan zijn. Ik zeg altijd dat ik geen mensen of spullen verzamel maar ervaringen. Mensen trek je aan.

Wat onderneem je bij tegenslag/ stagnatie door interne of externe situaties?

Berust je je in de situatie en wacht je af. Pak je het aan met een externe verandering door mensen tijdelijk in te huren of een andere externe oplossing. Of pak je het intern aan met mentaliteit in combinatie met de juiste mensen op de juiste plek. Wat zorgt voor balans met rust, ruimte, richting en resultaat?

Wie geef je bij regelmatig verzuim vertrouwen in de hoop dat alles goed komt. Jullie ‘moeten’ doorgaan of jullie willen doorgaan en wie doet dan wat?

Blijft de ziekenboeg aanhouden of komt deze regelmatig weer terug met pieken. Ga je het team dan wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid om preventief aan gezondheid en vitaliteit te werken?! Excuses zijn er in alles soorten en maten en dat zorgt juist voor de disbalans.

Je hebt niet altijd invloed op externe situaties maar wel hoe je er intern mee omgaat. Het begint altijd bij jezelf met leiderschap voor vertrouwen, veerkracht en verantwoordelijkheid. Leiderschap nemen en geven is ook loslaten en lef hebben. Doelgericht en met daadkracht voel je de veiligheid die in verbinding staat met het creëren van je eigen vrijheid.

Gratis checklist Energiek Gezond Overwinnen

Heb je een vraag?